Fotballspillerne fra Abildsø og Kwa-Zulu Natal i Sør Afrika hadde en uvanlig oppvarming pre-match i anledning Norway Cup.

ABILDSØ: Anledningen er at Abildsøs fotballgutter har besøk av unge fotballspillere fra Sør Afrika hvor mange av dem er foreldreløse.

Oppvarmingen ble ledet av ballettdanserinnen Clair Constant.

Hun fikk alle spillerne med på øvelser. Etter oppvarmingen var det en blid ballettdanser vi pratet med.

– Ja, Jeg er veldig fornøyd med reaksjonen. Jeg tror det er spesielt fordi at noen av guttene ikke har sett ballett før, sier hun.

Kan lære av balletten

Hun tror at fotballspillere kan lære av balletten, selv om det er to forskjellige idretter.

– Det er veldig atletisk og dansere har mye styrke og fleksibilitet. Vi må hoppe og løpe så vi er ikke bare artister, vi er også atleter. Så den måten vi trener og jobber for å gjøre kroppen sterk er også veldig bra for fotballspillere, sier hun.

LES ALLE VÅRE REPORTASJER FRA NORWAY CUP

Bør være mer ballett i idretten

– Bør det være mer ballett i fotball og idretten?

– Jeg tror det vil hjelpe på mulighetene. Jeg mener ikke at jeg ser dem gjøre splitthopp på banen, men det vil hjelpe på ankelstyrke og fotarbeidet. Jeg gjorde ikke mye av det i dag, men vi jobber med våre føtter veldig raskt. Jeg tror at det vil hjelpe dem mye, sier hun.

Skuespiller Mari Maurstad var også på plass og deltok gjerne i oppvarmingen.

– Det synes jeg var kjempegøy, sier skuespilleren, som selv var spent på reaksjonen til guttene.

– For det første så er jeg et kulturmenneske sånn frem for kulturen og så tenkte jeg hvordan vi skal få barna til å tørre å gjøre det, men det gikk jo kjempefint, sier hun.

Vanvittig betydning

Maurstad forteller at hun driver zulufadder og er glad for at de har fått de unge guttene fra Sør Afrika til Norge i forbindelse med Norway Cup.

– Jeg trodde vel aldri at jeg skulle få til dette med Norway Cup. De har spurt om jeg ville det, men jeg trodde at det skulle bli såpass anstrengende at hjelpearbeidet tok en annen vei, sier Maurstad til Nordstrands Blad.

– Hva betyr mye tror du at dette betydd for barna?

– Det er jo vanvittig. De ante jo ikke hva de gikk til. De begynte jo allerede da de skulle trene. Da de hadde jo aldri vært på flyplass. Og at det var varmt vann i springen, det startet allerede der. Varmt vann i springen og at toaletter så sånn ut. Heisen hadde de heller aldri tatt. De begynte å bli redde allerede i rulletrappen, så det var et langt lerrete å bleke. De er kjekkere nå, sier Maurstad, som også tror at dette er positivt for Norge.

– Det tror jeg er en stor verdi for oss, og pluss at det er fint at vi får en helt annen oppmerksomhet blant en helt annen type publikum.

Lykkelig på besøk

En av de som er fornøyd med å ha kommet på besøk til Norge er Spiwosenkosi (13)

– Jeg er glad fordi at jeg får se nye plasser og jeg treffer nye mennesker, sier 13-åringen til Nordstrands Blad.

Nå håper han på en gjentakelse.

– Jeg kommer gjerne tilbake. Når jeg er her så er jeg lykkelig, sier han.

– Kommer du til å fortelle noe til dine venner hjemme?

– Jeg kommer til å fortelle om dette stedet og om all den respekten.

Foreldremøte G2006
Spillermøte junior