Husk å se på video nederst i artikkelen!

J04 har hatt en fantastisk sesong. I juni deltok alle de 21 jentene i Arvika cup i Sverige. Vi stilte med to lag. Begge lagene vant sine puljer i gruppespillet. Vi spilte mot noen lag vi kjenner fra hjemlig serie, men vi møtte også andre lag som for eksempel Arvika, Lillehammer, Mysen og Rælingen. I semifinalene var det to tøffe og jevne kamper for begge lagene, det ene laget vant vant 1-0 og den andre kampen ble avgjort på straffesparkkonkurranse. Våre jenter holdt hodet kaldt og satte alle straffene i mål. Da endte begge våre lag i finalen. Den gikk også til straffesparkkonkurranse og da var det ikke så viktig hvem som vant. Pokal for 1 og 2 plass ble tatt med hjem til klubbhuset.

I Norway Cup spilte jentene mot et år eldre jenter i J13-årsklassen. Vi stilte da også med to lag. Det var en positiv opplevelse, med mange gode kamper for våre jenter. Det ene laget kom helt til semifinalen i B-sluttspillet der det ble tap 1-0 i en jevn kamp mot noen tøffe jenter fra Motherwell i Skottland.

Denne helgen deltok jentene i jentetalentcup på Hamar. I følge arrangøren er dette turneringen i Norge som samler flest gode lag og cupen omtales som et uoffisielt Norgesmesterskap. Alle de 11 jentene som meldte seg på ble med til Hamar, så denne gang stilte vi med ett lag. Det ble en cup mot veldig mange gode lag. I gruppespillet endte det med 1 uavgjort og to knepne seire. I kvartfinalen spilte vi mot Lillehammer, et godt lag, men som slet med få innbyttere, så da ble det veldig tungt når våre jenter spiller mye ball. Abildsø-jentene hadde full kontroll og vant 8-2. I semifinalen møtte vi Kolbotn som vi kjenner godt fra hjemlig serie og som vi har hatt mange tette oppgjør mot. Kampen var spennende, med sjanser til begge lag, helt til våre jenter fikk skåret det første målet midtveis i 2. omgang. Etter dette hadde vi full kontroll på kampen og vant til slutt 4-0. I finalen møtte vi Norsk Fotball Akademi (NFA). NFA er et privat fotballakademi som samler spillere fra mange ulike klubber i Oslo og Akershus. Vi spilte uavgjort mot disse jentene fra NFA i gruppespillet og møtte dem på nytt i finalen. Det var veldig moro med innmarsj til høy musikk og presentasjon av alle spillere på det flotte Briskeby stadion. NFA-jentene var teknisk gode og spilte mye ball, men våre jenter lå i veldig god formasjon, var tette i presset og spilte god fotball. Det ble en jevn kamp, men 14 minutter ut i 2. omgang klarte vi å sette inn den avgjørende skåringen. Kampen endte 1-0. Ut fra sjanser synes vi det var en fullt fortjent seier. Mange gode opplevelser og mye læring i denne cupen for våre jenter.

Vi er veldig stolte av disse fantastiske jentene og gleder oss til fortsettelsen !

Vi har satt sammen en liten video fra finalen på Briskeby.

Styremøte AIL